Тестове и проверки

Всички продукти на Garden of Life винаги са били и продължават да бъдат сигурни.

Ние в Garden of Life се придържаме към най-високите стандарти, които направиха нашата компания номер едно и най-довереното име в индустрията на натуралните продукти.

Ние стартираме с клинично изследвани съставки и използваме авангардни технологии. Нашият отдел за обезпечаване и контрол на качеството винаги тества продуктите за сила на действие, сигурност и замърсявания. Всеки продукт е изследван и развит до степен да бъде най-сигурен и най-ефективен.

Какво е "Prop 65"? Терминът "Prop 65" прави препратка към специфичен закон в щата Калифорния, известен като Акт за токсичност и чиста питейна вода, още известен като Proposition 65. Този калифорнийски закон съдържа списък от над 900 химикали, които биха причинили различен риск за човешкото здраве, включително олово. Ако нещо, продадено в Калифорния предизвиква излагане, на който и да е химикал от този списък, то се регулира от Prop 65 и този продукт трябва да включва предупреждаващ етикет. В случая с оловото, допустиммите граници на Prop 65 са 0.5 мкг на доза, освен ако по-високите дози са естествено срещани в продукта.

За да поставим това в контекста, плодовете, зеленчуците, зърнените храни, животинските протеини и дори питейната вода, всички те съдържат в естествената си форма някои нива на олово по-високи от 0.5 мкг. Всъщност много пъти "здравословен" избор като ряпа, ябълки, артишок, моркови, краставици, зелен боб, спанак, кафяв ориз, бадеми и други ядки съдържат измерими дози значително по-високи от изкуствените граници, поставени от Prop 65. Защо? Растенията абсорбират метали и следи от други химикали от почвата в която са отгледани. Наличие на измерими нива не е задължително условие растението да е отгледано в замърсена почва. Дали почвата ще бъде БИО сертифицирана или конвенционална и независимо дали растението е органично или е генетично модифицирано, оловото се намира естествено в повечето плодове и зеленчуци в нива, които често надхвърлят границата, поставена от Prop 65 (0.5 мкг). Всъщност щата Калифорния е установил в собствени изследвания на почвата от 70 различни локации, че повечето зеленчуци надхвърлят средно четири пъти границата на Prop 65 за олово. Въпреки това Вие няма да видите предупредителни етикети на тези храни, защото тези нива се срещат естествено в тях и производителите не са задължени да поставят предупредителни етикети.

Всички наши продукти се тестват регулярно, за да се потвърди съответствието със стандарта Prop 65.

Методите за тестване еволюират с развитието на техниката. Нашият тим от квалифицирани експерти работи в близък контакт с нашите производители, с независимите одитори и други експерти в индустрията за да се използват най-добрите лаборатории и най-точните методи за тестване за всеки продукт. Някои от нашите тестове, които редовно провеждаме включват:

 1. 1. Газ хроматография детекция на by FID (детектор за пламъчна йонизация), ECD (детектор за улавяне на електрони) и MS (масспектроскопия) or MS/MS (тандемна масспектроскопия)
 2. 2. HPLC (високоефективна течна хроматография) в съчетание с разнообразие от методи за детекция, включително IR (инфраред), фотодиоден масив, ELSD (детектор за изпарителни светлинни разсейватели), MS (мас спектроскопия) и MS/MS (тандемна масспектроскопия)
 3. 3. HP-TLC (високоефективна тънкослойна хроматография)
 4. 4. ICP/MS (индуктивно свързана плазма /масспектроскопия)
 5. 5. MS (масспектроскопия)

Ние отговаряме на условията за тестване на следните здравни организации:

 • Световна Здравна Асоциация
 • Европейски съюз
 • Канадска дирекция за естествени и здравни продукти без рецепта (NNHPD)
 • Администрация за храни и лекарства на САЩ (FDA)
 • The United States Pharmacopeia (USP)
 • Агенция за защита на околната среда на САЩ (EPA)
 • Пропозиция 65 на щата Калифорния (Proposition 65)

Благодарение на постоянния контрол, който осъществяваме, нашите продукти:

 • са произведени безопасно, съобразни добрите производствени практики от съоръжения под постоянен външен одит.
 • са тествани за сигурност, според добрите производствени практитки и хранителни стандарти в регулирани лаборатории.
 • се следят от отдел за контрол на качеството за да се осигури спазването на всички качествени практики.
 • са теставни от водещи независими тестващи агенции.
 • отговарят на стандарти, като например Certified USDA Organic – продукти, които са свободни от токсични пестициди и торове.
 • Отговарят на стандартите Non-GMO Project и Non-GMO Project Verified – свободни от генетично модифицирани съставки.

В допълнение, нашите протеини са "Trusted for Sport" според Informed-Choice безопасни за употреба и свободни от забранени субстанции.

Освен това, ние създадохме през 2014 г. "първите и единствени" мултивитамини от пълноценни храни - mykind Organics, които са педантично подложени на анализи за всяка от ботаническите съставки в тяхната патентована формула.